Billede af lyseblå, gule, grønne figurer der er vertikal på række. Den øverste figur er en taleboble, de andre er fx en cirkel, kvadrat og rektangel. Farverne passer til hjemmesidens øvrige design.

Viden på tværs netværk

Viden på tværs – netværk for viden om daginstitutioner er et åbent netværk i Vestdanmark for pædagoger, ledere, pædagogiske konsulenter, områdeledere, undervisere og forskere fra pædagoguddannelser og universiteter. 

Om netværket

Viden på tværs-netværket er etableret med inspiration fra et såkaldt ”Pæd-Flet netværk” på Sjælland, forankret i Center for Daginstitutionsforskning. Det er et netværk, der består af pædagoger, ledere, pædagogiske konsulenter, områdeledere, undervisere og forskere fra UC og universiteterne.

Formålet med netværket er at skabe forbindelser, samarbejde og diskussioner på tværs af institutioner (daginstitutioner, professionshøjskoler, kommuner, universiteter). Det er intentionen at bidrage til praksis- og vidensudvikling gennem inputs og diskussion af relevante pædagogiske temaer. Netværkets profil indebærer kritiske-konstruktive, professionsnære og inddragende perspektiver på dagtilbudsområdet, ofte med afsæt i oplæg fra aktuelle forsknings- og udviklingsprojekter.

Netværket giver mulighed for at praktikere, forskere og forvaltningsfolk møder hinanden i et uformelt forum og kan diskutere fælles temaer fra forskellige vinkler og perspektiver.

Eksempler på temaer for Viden på tværs arrangementer

  • De pædagogiske læreplaner

  • Metoder til at inddrage børneperspektivet

  • At have det godt i børnehaven

  • Vuggestueforskning

  • Sprog i daginstitutioner

  • Forældresamarbejde

Hvad laver netværket?

Fotografi af personer der sidder overfor hinanden. I forgrunden sidder en kvinde med kort gråt hår og øreringe i en stol (ses fra skulderne op, bagfra), der ser mod to personer der sidder overfor hende på en sofa, og ser mod hende (sløret).

Netværket holder ca. 2 møder om året. Det er netværkets tovholdere, som i dialog med deltagerne finder på temaer, som ofte udspringer af aktuelle forskningsprojekter eller politiske tiltag. Møderne har oftest karakter af halvdagsseminarer med en række faglige oplæg (fra deltagere eller gæster) og efterfølgende diskussion og dialog. Møderne holdes fortrinsvis i Midtjylland.

Hvem kan være med?

Alle med interesse for at deltage i netværket kan komme med. Netværket annonceres via sociale medier og BUPL er behjælpelige med at udbrede kendskabet til netværket. Der vil være et maksimum deltagerantal for arrangementer på ca. 70 for at kunne fastholde en dialogisk form.

Arrangementer og nyheder vedrørende netværket annonceres også via en mailingliste, som alle kan tilmelde sig. Tilmeld dig mailinglisten ved at skrive til cedif@ruc.dk.

Portrait fotografi af Line Togshverd.
Portrait fotografi af Annegrethe Ahrenkiel

Viden på tværs-netværket har Line Togsverd (tv) fra UC Syd og Annegrethe Ahrenkiel (th) fra Roskilde Universitet, Center for Daginstitutionsforskning som tovholdere.