Glædelig jul og godt nytår fra CeDif!

Center for Daginstitutionsforsknings logo med julehilsen

Skrevet af Julie Lund - den 21. december 2022
 

Aktiviteter i årets løb

Det har været et begivenhedsrigt år i Center for Daginstitutionsforskning, og vi er meget glade for, at du følger med i centerets aktiviteter! Efter corona-nedlukningerne er det en fornøjelse igen at kunne genoptage vores udadvendte aktiviteter – og i årets løb har vi afholdt en række arrangementer. Heriblandt vores årskonference om det sanselige daginstitutionsliv og et fyraftensmøde om forældresamarbejde - begge arrangementer med knap 100 deltagende!

I foråret kunne vi også præsentere en ny bog om Den Styrkede Pædagogiske Læreplan fra 2018. Bogen præsenterer kritiske analyser af læreplanen og er blevet til i et samarbejde mellem forskere fra CeDif og professionshøjskolerne - læs mere om bogen her. I efteråret forsvarede Gry Ellegaard Thorsen og Fina Lewenhaupt Vilholm endvidere deres ph.d.-afhandlinger med stor succes - hvis du er nysgerrig, kan du læse mere om afhandlingerne her og her. Der skal lyde en stor tak til alle, som deltog i arrangementerne i CeDif!

Aktuelt er forskerne i centeret ved at lægge sidste hånd på deres forskningsprojekter, hvilket har givet anledning til en lang række af publikationer; både internationale forskningspublikationer og formidling rettet mod et dansk publikum. De overordnede temaer for de snart afsluttede projekter er: ’Daginstitution og børnemiljø – med fokus på børns sprog og ytringer’, ’Det sanselige daginstitutionsliv’ og ’Ulighed, daginstitutioner og forældre’. Du kan dykke ned i centerets publikationsliste fra 2022 og blive meget klogere på de tre temaer her. I CeDif har vi også haft glæden af at have gæsteforskere på besøg fra Institut for Pædagogik og Livslang Læring på NTNU, bl.a. Maria Øksnes som forsker i børns leg, samt et kort besøg i efteråret af to gæste-ph.d. studerende, ligeledes fra NTNU i Norge.

Endnu mere praksisnær forskning på daginstitutionsområdet i 2023!

Slutteligt har året også bragt en glædelig ny bevilling fra BUPL til Center for Daginstitutionsforskning, så vi i 2023 kan se frem til endnu mere praksisnær forskning på daginstitutionsområdet. Konkret har bevillingen givet anledning til en række nye spændende forskningsprojekter, som vi glæder os til at annoncere i starten af det nye år. Endvidere er Pernille Juhl påbegyndt som forskningsleder af et stort forskningsprojekt om forældreskab, og om hvordan betingelserne for forældreskab formes af såvel politiske, institutionelle og subjektive aspekter. Du kan læse mere om projektet ’(Re)configuration of parenthood’ her. Det nye år bringer desuden en genopstart af centerets vestdanske netværk 'Viden på Tværs' efter corona-nedlukningen. Netværket afholder deres første arrangement til februar - læs mere her.

I 2023 glæder vi os til at præsentere endnu mere af centerets forskning og publikationer, lave endnu flere arrangementer og afholde endnu en årskonference.

Juledekoration med nisse

Med ønske om en glædelig jul og et godt nytår,

Annegrethe Ahrenkiel, Centerleder for Center for Daginstitutionsforskning


Forrige
Forrige

Familieforståelser og forældresamarbejde

Næste
Næste

Årets udgivelser - 2022!