Temadag om Kvalitet og kvalitetsmålinger i danske dagtilbud

Kugleramme med forskelligt farvede kugler.

Dato: 27. februar 2024

Tid: kl. 15 – 19

Sted: Kantinesalen, VIAs Campus i Silkeborg, Nattergalevej 1, 8500 Silkeborg.

Gratis temaeftermiddag i Center for Daginstitutionsforsknings Viden på tværs-netværk

Er du nysgerrig på, hvordan vi kan forstå den store interesse for kvalitet i danske dagtilbud? Tænker du på den ene side, at det er godt den er der, mens du måske er mere forbeholden overfor tankerne om at kvalitet kan måles? Lad os sammen kaste et kritisk blik på kvalitetsmålinger og blive klogere på kernediskussioner og positioner i debatten.

Vi er glade for at kunne invitere til endnu en spændende temaeftermiddag med fokus på kvalitet og kvalitetsmålinger i danske dagtilbud. Eftermiddagen vil byde på en række oplæg af forskere fra UC Syd og Roskilde Universitet samt give en unik mulighed for at udveksle erfaringer, viden og perspektiver på tværs af praktikere, forskere og forvaltningsfolk.

Tilmeld dig nu og vær med til en eftermiddag fyldt med dybdegående diskussioner og kritisk refleksion.

 

Temaeftermiddagen holdes i regi af CeDifs Viden på tværs-netværk, som er et netværk for pædagoger, ledere, dagtilbudschefer, pædagogiske konsulenter, områdeledere, undervisere og forskere fra pædagoguddannelser og universiteter. Formålet er at skabe broer mellem parter, der ikke ses til daglig og arbejder i forskellige hverdage. Netværket skal understøtte praksis- og vidensudvikling gennem inputs og diskussion af relevante pædagogiske temaer. Netværket giver mulighed for at praktikere, forskere, undervisere og forvaltningsfolk møder hinanden i et uformelt forum og kan diskutere fælles temaer fra forskellige vinkler.

Center for Daginstitutionsforskning (CeDif), VIA UC og UC SYD står bag netværket. CeDif er et samarbejde mellem RUC, DPU og professionshøjskolerne i Danmark og er støttet af BUPL.

 

Program

15.00 – 15.15  Velkomst, v. docent på UC Syd, Line Togsverd

Om Viden på tværs netværket og tanken med det og med dagen

15.15 – 15.20  Hils på de andre ved dit bord – Hvorfor sidder I her? Hvor kommer I fra?

15.20 – 15.50  Kvalitetsmålinger - en hyperrationalisering af barndommen? v. professor Jan Kampmann, RUC 
Kvalitetsmålinger, standardisering, dokumentationskrav, datastyring, mm, har gennem de senere år fået en mere og mere central placering i styringen af og rammesætningen for det pædagogiske arbejde. Kan vi i dette se en tendens til optimering, intensivering og acceleration af ikke bare det pædagogiske arbejde, men også barndommen? Hvad skal vi mene om det? Er der alternativer?

15.50 – 16.20  Den nationale kvalitetsmåling – en læsning ved Kim Jerg, lektor v. pædagoguddannelsen, UC Syd
Som en krusning på havoverfladen eller en oversvømmelse? Hvordan blev VIVE-/EVA-rapporten om kvalitet i dagtilbud modtaget i maj 2023, der hvor du befandt dig? Med et par nærlæsninger vil jeg lægge op til at drøfte træk ved materialet – metode, fund, konklusioner, og hvad en rapport som denne måtte afstedkomme.

16.20 – 16.35  Pause

16.35 – 17.15  Samtalerunde ved bordene
Mulighed for deltagere at diskutere og udveksle ideer.

17.15 – 18.00  Sandwich og fortsatte samtaler ved bordene

18.00 – 18.30  Kvalitet i et pædagogisk perspektiv? v. Line Togsverd, docent og leder af program for pædagogik og pædagogisk praksis, UC Syd

Måske er det en forudsætning for at kunne gå i dialog med kvalitetsmålinger og andre eksternt definerede kvalitetsforståelser, at vi har sprog og begreber for kvalitet set fra et pædagogisk perspektiv. Med afsæt i sin forskning i pædagogik og pædagogisk faglighed giver Line Togsverd et bud på, hvordan vi kan tale om pædagogiske kvaliteter i egen ret.

18.30 – 19.00  Fælles samtaler og refleksioner i plenum

 

 

Tilmelding

Tilmeld dig temaeftermiddagen ved at følge dette link: Tilmelding

Deltagelse i temaeftermiddagen er gratis og der serveres en let sandwich samt the og kaffe.

Tilmeldingsfrist er den 11. februar 2024.

Der er begrænsede pladser, som bliver fordelt efter først til mølle-princippet.

Vi ser frem til en inspirerende dag fyldt med dialog og erfaringsudveksling om kvalitet i dagtilbud på tværs af fagfolk indenfor det pædagogiske område.

Forrige
Forrige

Årets udgivelser - 2023!

Næste
Næste

Sprog i fokus: Refleksioner fra CeDifs årskonference om sprogpædagogik i danske dagtilbud