CeDif-forskere modtager millionbeløb til nye forskningsprojekter

2 nye forsknings-projekter med CeDif forskere, har netop modtaget million-bevillinger fra Partnerskab for Børneforskning til forskningsprojekter indenfor temaerne Digitalisering og Omsorg.

Skrevet af Linnea Amalie Dahl - Den 13. februar 2024

Partnerskab for Børneforskning har for nylig uddelt 48 millioner i bevillinger til forskningsprojekter indenfor området børn og børneliv. Bevillingerne dækker i alt 4 forskellige projekter, der berører temaerne: trivsel, digitalisering, pædagogisk omsorg og børneliv i velfærdsstaten. Medvirkende i projekterne om digitalisering og omsorg er blandt andre CeDif forskerne Eva Gulløv, Karen Ida Dannesboe og Thomas Gitz-Johansen.

Læs mere om projekterne her

Småbørns liv i det digitaliserede samfund
Projektet skal med seks praksisnære studier undersøge, hvad digitalisering af samfundet betyder for små børns liv og udvikling i og uden for pædagogiske institutioner. Projektet skal udforske, hvor meget og hvordan digitale medier fylder i små børns liv både i dagtilbud og derhjemme og hvordan de får betydning for børns sociale liv, forældres og pædagogers samarbejde og praksis.

Med i projektet er lektor Karen Ida Dannesboe og professor Eva Gulløv fra Aarhus Universitet. DPU er projektets hovedansøger og
medansøgere er Københavns Professionshøjskole samt fire børnehaver. Projektet er blevet bevilget 11.886.121 kroner.

Styrkelse af pædagogisk omsorg
Projektet skal undersøge, hvordan en omsorgsorienteret dagtilbudspædagogik styrkes på pædagoguddannelsen og i dagtilbud med henblik på at understøtte børns trivsel og udvikling. Gennem interventioner, empirisk forskning og teoriudvikling vil projektet belyse, hvordan omsorg udspiller sig i pædagogisk praksis og hvordan den pædagogiske omsorg kan styrkes på pædagoguddannelsen. Projektets hovedansøger er DPU og medansøgere er Københavns Professionshøjskole, RUC, Fredensborg Kommune og Furesø Kommune. Projektet er bevilget 11.617.802 kr.

Læs mere om projekterne og begrundelsen for bevillingen på Partnerskab for Børneforsknings hjemmeside her.

 
 
Forrige
Forrige

En barndom i krise? Velfærdsstatens intensivering af barndommen

Næste
Næste

Den Gode Ferie: Hvordan Læringsdagsordenen Præger Familielivet