Kom til fyraftensarrangement om kvalitetsmåling i dagtilbud

I maj måned udkom resultaterne af en national undersøgelse af kvaliteten i danske dagtilbud, som viste at en stor del af dagtilbuddene for de 0-2 årige har en utilstrækkelig kvalitet. Til dette fyraftensarrangement zoomer vi ind på rapportens grundlag og konklusioner og lægger op til diskussion af metodens muligheder og perspektiver på pædagogisk praksis i lyset af øvrige tendenser på feltet.

Skrevet af Julie Lund - d. 29. juni 2023
Opdateret d. 29. august 2023

Opdatering: For at give flere interesserede mulighed for at følge med, er der nu også mulighed for at følge med på livestream (kræver tilmelding).

Gratis fyraftensarrangement hos Center for Daginstitutionsforskning, torsdag d. 14. september kl. 15.00-17.30 i lokale 46.2-042, Roskilde Universitet og på livestream

Flere aktører pegede på, at rapporten om kvaliteten i danske dagtilbud viste noget, vi allerede vidste - men som vi nu kunne se sort på hvidt. Mange fremhævede behovet for ressourcer, bedre normeringer og rekruttering af personale som udfordringer, der må handles på. Andre aktører, bl.a. ministeren, pegede på, at rapporten viser nogle løsninger, der er lige til at gå til, som f.eks. indretning af de fysiske miljøer i dagtilbuddene. Undersøgelsen bygger på observationer ud fra KIDs redskabet, som har fokus på pædagogiske læringsmiljøer. Dette redskab benyttes også af flere kommuner i deres tilsyn med institutionerne.

Temaeftermiddagen holdes i regi af Center for Daginstitutionsforskning og er gratis at deltage i. Forskere fra centeret glæder sig til at invitere pædagoger, ledere, pædagogiske konsulenter, undervisere og andre interessenter fra området til et spændende fyraftensarrangement med oplæg og diskussioner.

 

Program

15.00-16.00 Oplæg: Om undersøgelsens politiske opdrag, resultater, metoder og videre betydning v/ Nanna Høygaard Lindeberg, projektleder v. VIVE - Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd - og Dina Madsen, områdechef for dagtilbud EVA – Danmarks Evaluerings Institut - der har gennemført undersøgelsen

16.00-16.15 Pause

16.15-16.45 Oplæg: Kvalitetsundersøgelsen set i lyset af en samfundsmæssig tendens til ”Intensivering af barndommen” v/Kim Rasmussen, lektor v. RUC og Jan Kampmann, professor v. RUC, begge tilknyttet Center for Daginstitutionsforskning, hvor de aktuelt er i gang med et projekt med samme titel

16.45-17.30 Paneldiskussion mellem oplægsholderne og spørgsmål fra salen

 

Tilmelding

Temadagen finder sted torsdag d. 14. september 2023 kl. 15.00-17.30.
Deltagelse er gratis, men kræver tilmeldi
ng. Der er begrænsede pladser til den fysiske deltagelse.

Fysisk deltagelse: lokale 46.2-042, Roskilde Universitet, Universitetsvej 1, 4000 Roskilde. Der vil blive serveret kaffe, te og kage til arrangementet.

Online deltagelse: Tilmeldte vil få tilsendt et link til livestream på dagen. Bemærk, at der desværre ikke vil være mulighed for at stille spørgsmål, når man deltager via livestream.

Tilmeldingsfrist til det fysiske arrangement er d. 06. september. Tilmelding til online deltagelse er åben indtil d. 14. september kl. 12.

Tilmelding: Deltagelse i Fyraftensarrangement om kvalitetsmåling i dagtilbud

Forrige
Forrige

Deltag i CeDifs årskonference 2023

Næste
Næste

Sprogpædagogik, superdiversitet og flersprogede børn